Receptes

-->
TALL RODÓ ROSTIT

Ingredients:
Tall rodó de vedella
oli
1 ceba
1 cabeça d'alls
2 tomàquets madurs
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 got de vi blanc
pebre negra
sal
I

Elaboració:

Sal-pimenteu la carn i poseu-la en una cassola amb oli i feu que vagi prenent color a poc a poc( que
es dori)
Després afegiu-hi la cabeça d'alls, el llorer, la farigola, la ceba tallada a daus i els tomàquets
sencers, un cop la ceba sigui rossa tireu-hi el vi. Quan hagi reduït, hi aneu afegint gotets d'aigua fins
que la carn estigui cuita ( es millor que quedi una mica crua, ja que molt feta pot quedà seca..)

A continuació aparteu la carn i passeu la salsa pel colador.

Talleu la carn a rodanxes ben fines i tireu la salsa al damunt

----

ESTOFAT DE VEDELLA

INGREDIENTS:
carn de vedella tallada a trossos (1kg)
oli
sal
pebre
2 cebes
1 porro
2 pastanagues
1 cabeça d'alls
4 tomàquets madurs
manat d'herbes (llorer, farigola..)
vi blanc o vi ranci
patates (300g)
pèsols (200g)

ELABORACIÓ:

En una cassola amb oli sofregiu-hi la carn tallada a trossos fins que quedi enrossida.
Després afegiu-hi les cebes, les pastanagues els porros i els alls tot tallat a trosso regulars.
Un cop enrossit afegiu-hi el manat d'herbes i els tomàquets tallats a trossos.
Deixeu que se sofregeixi tot junt i es concentri.
Tot seguit tireu-hi el vi i espereu que es redueixi (1/2-1 minut)
afegiu-hi força aigua (o brou) i deixeu-ho a foc baix amb la cassola tapada , remenant-ho de tant en tant.
Un cop la carn sigui cuita, afegiu-hi les patates tallades a trossos no molt gran i el pèsols.
Deixeu-ho coure tot junt fins que tot sigui tou. Afegiu-hi aigua si cal i tasteu-ho de sal

-----

FLAM DE PORROS

Ingredients:
10 porros
4 ous
10 mL de nata liquida
Una culleradeta de sal
Pebre negre
una mica de nou moscada

Elaboració

Courem el porros al microones, aproximadament 5 minuts i un cop cuits els tallem a trossets petits.

En un bol posarem els ous, la nata liquida, la sal, la pebre i la nou moscada, ho batrem bé i afegirem
el porros tallats (es pot fer servir la batedora normal)

Un cop barrejat, ho posarem al motllo que prèviament haurem untat amb mantega. Courem el motllo, al bany maria, al forn durant 30-40 minuts a 180º, o fins que al punxar-lo amb una forquilla surt seca


Aquesta recepta es pot fer també amb cebes, calçots, carbassó (si ho faig amb
ceba o carbassó m'agrada mes en lloc d'utilitzar el microones fer-ho amb una paella)

-------

Roja remolacha-cha-cha para jabalies y hormigas rojas 

Jugo de remolacha y frutas (con liquadora)
 
1 remolacha cruda
1 kiwi
Un poco de gengibre
1 manzana... 
a la liquadora! 
añadir un poco de zumo de limón.
 
-----
 
Ensalada de remolacha
Remolacha rallada o cortada en láminas/tiras muy finitas
Cebolla rallada o cortada en láminas/tiras muy finitas
Semillas de sésamo (que tiene calcio)
Aderezada con aceite, limón y sal

*** El limón va muy bien con la remolacha porque facilita asimilar todo el hierro que esta tiene.